Zaljubljeni (smo) v šport – prireditev Športnik leta 2017

V sredo, 14.2.2018, ob 18. uri so bila, na prireditvi Športnik leta 2017, podeljena priznanja in nagrade najboljšim športnikom in športnim delavcem v Občini Domžale. Zaljubljeni v šport smo do zadnjega kotička napolnili Športno dvorano Domžale, novo lokacijo prireditve, ki jo je v organizaciji Zavoda za šport in rekreacijo Domžale vodil Domen Valič.

Slovesni dogodek z naslovom »Zaljubljeni v šport« je potekal v duhu praznika zaljubljenih, tokrat zaljubljenih v šport, strastnih v svoji angažiranosti v športu in s srcem predanih športni dejavnosti. Nov ambient Športne dvorane Domžale, ki je bila z novimi zavesami urejena kulturnim dogodkom primerno, so napolnili nagrajenci in vsi njihovi podporniki. Dvorana je s svojo prostornostjo omogočila brezplačno udeležbo prav vsem željnim ogleda te tradicionalne prireditve, ploskalo nas je okoli 650. Za prejeta priznanja čestitamo prav vsakemu posamezniku, moštvu in skupini. Ponosni smo na vse vas, ki širite glas občine Domžale po svetu.

ŽIVLJENJSKO DELO
Najuglednejše priznanje za življenjsko delo v športu je prejel Lado Gorjan, dolgoletni delavec v Košarkarskem klubu Domžale.
»Lado Gorjan že od leta 1975 deluje v Košarkarskem klubu Domžale, kjer je pustil neizbrisen pečat. V začetnem obdobju je bil v klubu igralec in trener mlajših kategorij, že kot 25 letnega mladeniča pa so ga v sezoni 1980/81 postavili za prvega trenerja članske ekipe. Kot članski trener je v klubu deloval vse do l. 2005 (z vmesnim 5 letnim odmorom, ko se je preizkusil kot vodja mladinskega pogona Olimpije), od l. 2005 pa do konca lanskega leta pa je bil direktor kluba. Vzporedno s trenerstvom v članski ekipi kluba je opravljal še mnoge druge naloge; bil je trener velikega števila klubskih selekcij v mladinskih kategorijah, bil eden začetnikov organiziranja slovenskih košarkarskih reprezentanc in kasneje na Košarkarski zvezi Slovenije odgovoren za mlade reprezentance, 14 let je bil tudi trener slovenskih mladih reprezentanc in bil hkrati prvi selektor mlade reprezentance Slovenije do 22 let. Kasneje je kot predstavnik domžalskega kluba klub zastopal na raznih funkcijah na Košarkarski zvezi Slovenije ter Športni zvezi Domžale oz. Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.
Kot trener je dosegel ogromno uspehov, s svojimi ekipami je bil večkratni prvak Slovenije v pionirski, kadetski in mladinski kategoriji, s člansko ekipo pa je bil republiški prvak l. 1983. Kot svoja največja uspeha pa šteje 2. mesto mladincev leta 1987 v takratni Jugoslaviji, ki ga je njegova ekipa osvojila na nepozabnem finalnem turnirju v Domžalah ter presenetljiva uvrstitev članske ekipe kluba v Jadransko ABA ligo leta 2004, ki je imela za posledico tudi prenovo Športne dvorane Domžale, pri kateri je aktivno sodeloval.
Kot direktor kluba pa je bil seveda najbolj vesel prvih naslovov državnih in pokalnih prvakov članske ekipe kluba v sezoni 2006/2007 ter naslov državnih prvakov članov v sezoni 2015/2016, če seveda ne omenjamo velikega števila naslovov najboljših v Sloveniji klubskih ekip v mlajših kategorijah. Ponosen pa je bil tudi na to, da je članska ekipa kluba kar 7 let zastopala Slovenijo v zelo močni konkurenci Jadranske ABA lige.
Poleg vseh tekmovalnih uspehov pa je morda največja Ladova zasluga v tem, da mu je v dolgih letih uspelo zgraditi organizacijski in strokovni koncept delovanja domžalskega košarkarskega kluba, ki je zagotovilo desetletja stabilnosti in uspehov, tako da je klub vseskozi v vrhu slovenske košarke, ima razvejano mrežo šol, na katerih deluje, predvsem organizacija mladinskega pogona pa je na izjemnem nivoju. Klub je po njegovi zaslugi postal vzor dela in sistema v slovenskem šport na sploh.

Vse to je Ladu uspelo z neverjetnim entuziazmom in predanostjo košarki. Ob tem pa moramo izpostaviti tudi dejstvo, da mu je vse to uspelo brez konfliktov, In čeprav prejema že nagrado za življenjsko delo, smo prepričani, da še ni rekel zadnje besede in bo v domžalskem košarkarskem klubu prisoten še dolga leta, saj so njegove izkušnje in znanje neprecenljivi.«

ŠPORTNIK IN ŠPORTNICA LETA
Naziv športnik leta je pripadel Janu Repasu, bivšemu članu Nogometnega kluba Domžale, danes pa nastopa za francoski Caen (nagrado je v Janovem imenu prevzel njegov brat).
Športnica leta je postala Eva Stefanoski, članica Ženskega košarkarskega kluba Celje in slovenska državna reprezentantka do 20 let.

MOŠTVO LETA
S priznanjem moštva leta se je okitila članska selekcija Nogometnega kluba Domžale (nagrado je v imenu moštva prevzela poslovna direktorica Tina Jeklic).

POSEBNO PRIZNANJE - SREBRNO
Za dolgoletno delo v društvih so priznanja prejeli:
Nastja Dolinar (Atletski klub Domžale, 26 let) Stane Žavbi ml. (ŠKD Budničar Količevo, 30 let), Janja Pušl (Plesna šola Bolero, 30 let).

POSEBNO PRIZNANJE - BRONASTO
Za dolgoletno delo v društvih so priznanja prejeli:
Andraž Mrak (Plesni klub Miki, 17 let), Gašper Papež (Košarkarski klub Domžale, 13 let), Bojan Čad (Košarkarski klub Lastovka, 20 let), Blaž Leben (Klub borilnih veščin Domžale, 10 let), Metod Močnik (Smučarski klub Ihan, 12 let), Andrej Hauptman (selektor - cestno kolesarstvo, 10 let).

PLAKETA
Za jubilej društev sta plaketi prejela Teniški klub Domžale (40 let) in Teniški klub Radomlje (25 let).

PLAKETA ZA ŠPORTNO REKREATIVNO DEJAVNOST
Špela Kržan (Atletski klub Domžale), Nataša Aljančič (Atletski klub Domžale), Jana Strahinič (Atletski klub Domžale), Tamara Švajger (Klub borilnih veščin Domžale), Rikardo Grizilo (Teniški klub Domžale), Tomaž Leben (Teniški klub Domžale), Matjaž Dobravec (Shodokan Dojo).

POSEBNO PRIZNANJE - ŠPORTNIKI MEDNARODNEGA IN SVETOVNEGA RAZREDA
Jakob Mali (Atletski klub Domžale), Klemen Bauer (Smučarski klub Ihan), Mitja Drinovec (Smučarski klub Ihan), Tilen Bartol (Smučarko skakalni klub Sam Ihan), Eva Logar (Smučarko skakalni klub Sam Ihan), Jernej Damjan (Smučarko skakalni klub Sam Ihan), Luka Lenič (Šah Ljubljana).

ZLATI POKAL
Luka Marolt (Atletski klub Domžale), Žan Podboršek (Karate društvo Atom Shotokan), Lana Smolnikar (Plesni klub Miki), Eva Gorjup - Sara Perko (Plesni klub Miki), Klara Senica - Lana Smolnikar (Plesni klub Miki), Neja Hrovat (Plesni center Mimi / Plesni klub Urška), člani (Košarkarski klub Domžale), Rok Topolovec (Savate klub Domžale), Marjan Bolhar (Klub borilnih veščin Domžale), Špela Mičunovič (ASK Triglav), Manca Slabanja (Smučarski klub Ihan), Karmen Gerič (Športno društvo Sovice), Laura Slana (Športno društvo Sovice), Anže Kosmač (Težko atletski klub Domžale), Petra Pavlič (Težko atletski klub Domžale), Aljaž Jakob Kaplja (Teniški klub Radomlje), Luka Arnež (Lokostrelsko društvo Domžale).

POKAL
Jan Emberšič (Atletski klub Domžale), Maja Per (Atletski klub Domžale), Karin Podboršek (Karate društvo Atom Shotokan), Žiga Farkaš - Maša Skočaj (Plesni klub Miki), mladinska street show formacija »The real strory of Romeo and Juliet« (Plesni klub Miki), mladinska street show mala skupina »WTF« (Plesni klub Miki), Eva Kolar (Savate klub Domžale), Vita Movrin (Špoštno društvo Energija), Pia Lovrič (Teniški klub Domžale), mladinska ekipa Sovice (ŠD Sovice).

ZLATA MEDALJA
Žiga Colarič (Plesni klub Miki), Janez Štrukelj (Plesni klub Miki), U19 (Košarkarski klub Domžale), U19 (Nogometni klub Domžale), David Ivartnik (Športno društvo Energija), Tjaša Savšek Šinkovec (Karate klub Domžale), Surya Kotar (Karate klub Domžale), Smučarki klub Ihan vse selekcije (Smučarski klub Ihan), Lovro Planko (Smučarski klub Ihan), Miha Kveder (Smučarski klub Sam Ihan), članice (Ženski nogometni klub Radomlje), Stane Žavbi (Medobčinsko društvo invalidov Domžale), Cveto Lanišek (Medobčinsko društvo invalidov Domžale), Marjan Zavrl (Medobčinsko društvo invalidov Domžale), Marko Jerič (Medobčinsko društvo invalidov Domžale), Zarja Dremel (Ženski košarkarski klub Domžale).

MEDALJA

Maruška Vuk (Atletski klub Domžale), Lucija Florjančič (Atletski klub Domžale), Matic Križman (Atletski klub Domžale), Alen Radič (Atletski klub Domžale), Alenka Pirnat (Atletski klub Domžale), mladinska show dance formacija »The prisoners of time« (Plesni klub Miki), pionirska street show formacija »Na paši« (Plesni klub Miki), Valentin Trobovšek (Plesni klub Miki), Arne Pilih (Triatlonski klub Trisport Kamnik), Vita Pilih (Triatlonski klub Trisport Kamnik), U13 (Košarkarski klub Domžale), Ana Lanišek (Teniški klub Radomlje), Maša Viriant (Teniški klub Radomlje), Aljaž Jeran (Teniški klub Radomlje), U14 (Teniški klub Radomlje), U17 (Nogometni klub Domžale), U15 (Nogometni klub Domžale), Žan Pahor (Športno društvo Energija), Ana Janežič (Športno društvo Energija), Jakob Smolnikar (Športno društvo Energija), Gaja Hribar (Klub borilnih veščin Domžale), Gaja Šalamun (Klub borilnih veščin Domžale), Julija Štempelj (Karate klub Domžale), Maša Ručigaj (Smučarski klub Ihan), (Smučarski klub Ihan), Martin Močnik (Smučarski klub Ihan), Pavel Trojer (Smučarski klub Ihan), Samo Seljak (Smučarsko skakalni klub Sam Ihan), dekleta U17 (Ženski nogometni klub Radomlje), Ana Milovič (Ženski nogometni klub Radomlje), Ula Kos (Konjeniški klub Gibanje), Matija Kecelj (Strelsko društvo Domažle), Anej Levpušček (Teniški klub Domžale), Jaka Žagar (Težko atletski klub Domžale).

Za večjo vključenost mladih športnikov je vzporedno dogodku na FB profilu ZŠRD potekala nagradna igra ob podpori podjetja Twin trade. Posamezniki in organizacije so svoj najljubši del programa fotografirali in objavili na svojih profilih z dodanima hashtagoma #sportnikdomzale #2017.

Verjamemo, da bo letošnje leto za špotnike in klube prav tako rezultatsko izjemno uspešno in se v počastitev njihovih dosežkov vidimo tudi na prihodnji prireditvi športnik leta.