Četrti domžalski streetball

Minuli konec tedna je v POŠ Ihan potekal četrti domžalski streetball v organizaciji ŽKD Ledita v sodelovanju z KK Helios Suns. Posebnost letošnjega Streetball-a je bila lokacija, ker vreme ni bilo najprimernejše za igranje na ulici, so ga iz Športnega parka Domžale preselili v dvorano Podružnične osnovne šole Ihan. Organizatorji sicer želijo, da dogodek postane tradicionalen, računajo pa tudi na vse večjo odzivnost tekmovalnih ekip in popularizacijo košarke, zlasti za dekleta, v lokalnem okolju.  

Aktivne poletne počitnice v Domžalah!

Občina Domžale je letos prvič pozvala ponudnike poletnih varstev in raznolikih poletnih počitnic, da nam javijo, kje lahko naši najmlajši preživljajo brezskrbne počitnice. Projekt je vodila podžupanja, mag. Renata Kosec. Tiskan bilten pa je dostopen v vseh domžalskih šolah in vrtcih, Knjižnici Domžale, Centru za mlade in na povezavi. Želja tako podžupanje kot celotne Občine Domžale je omogočiti našim otrokom čim lepše in nepozabne počitnice. Mi pa lahko dodamo le še, da bodo imeli najmlajši tudi številne priložnosti za športno aktivne počitnice. 

Finalni »touchdown« v Športnem parku Domžale

Minuli konec tedna se je v Športnem parku Domžale odvil dolgo pričakovani Finalni Touchdown, kjer so se za prva mesta pomerile ekipe ameriškega nogometa v Sloveniji. V dnevu ameriškega nogometa smo lahko v dopoldanskem času spremljali turnir v flag football-u, brezkontaktni različici tega športa. Med mlajšimi kategorijami je slavila domača ekipa, Domžale Tigers. Omenjena ekipa U-15 je tako s tesnim rezultatom 14:13 premagala novomeške OMP Knights. Med člani je bila tekma prav tako napeta, a po težki in izenačeni igri so na koncu le povedli OMP Knightsi in Domžale Tigers so jim morali priznati zmago ob končnem rezultatu 20:19. Tretjega mesta pa so se razveselili igralci Ajdovščine Gladiators.

Rekreacija za vse vsak ponedeljek v Športnem parku Domžale

Vabljeni na brezplačno vodeno rekreacijo

Vsak ponedeljek, od 4. aprila dalje, v Športnem parku Domžale, na atletskem stadionu poteka vodena vadba za začetnike in vse rekreativce. Držimo se načel počasi, varno in z vztrajnostjo na poti do naših ciljev. Osredotočamo se na vadbo motoričnih sposobnosti, ki so temelj našega počutja in zdravja; to so razvoj gibljivosti, ravnotežja, moči, razvijanje hitrosti in orientacije. Skupaj naredimo največ za svoje zdravje, počutje in dobre odnose.

V juniju rekreacija poteka še po starem urniku od 18.30 do 19.30 ure, od 1. julija dalje pa bodo naše vadbe potekale vsak ponedeljek od 19. do 20. ure. 

Za nami je prvi Pohod ob reki, ki povezuje

Pohod je na zeleno os privabili blizu 400 pohodnikov.

»V naši Občini imamo veliko možnosti, ki jih lahko izkoristimo za šport in rekreacijo, ena izmed teh je tudi zelena os regije ob reki Kamniški Bistrici,« pravi Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. »Meja v naravi ni, so samo v naših glavah in verjamem, da marsikaj lahko rešimo in skupaj naredimo še boljše,« pa po prvem Pohodu o reki, ki povezuje – Kamniški Bistrici – dodaja direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik, Božena Peterlin. Za nami je namreč uspešno izveden projekt, ki trenutno povezuje dve občini, organizatorji pa ciljamo na to, da bo z leti ne le povezal še več občin in občanov, ampak pripomogel tudi k razvoju rekreativne kulture in zelene osi naše regije.

Rezervacija terminov za igranje odbojke na mivki

Zavod za šport in rekreacijo Domžale ima v Občini Domžale na treh lokacijah na voljo 7 odbojkarskih igrišč, ki jih lahko (po predhodni rezervaciji) koristijo vsi občani in občanke Domžal. Vabimo vas, da letošnje poletje preživite aktivno tudi ob rekreativnem igranju odbojke na mivki v Športnem parku Domžale (za bazenom), Športnem parku Radomlje (Škrjančevo) ali v Športnem parku Ihan (ob nogometnem igrišču). Odločite se lahko za abonma in si tako zagotovite stalen termin za celo sezono ali pa rezervacijo posameznega termina na katerikoli od treh lokacij.

Povabilo velja za sezono 2016, ki se je začela 1. junija in se predvidoma zaključi 30. septembra. V primeru lepega vremena se sezona lahko podaljša. V kolikor ste bili abonenti v minuli sezoni ali bi želeli biti abonenti v letošnji sezoni, si pravočasno rezervirajte želene termine, sicer bodo na voljo drugim zainteresiranim. Za abonmaje je potrebno izpolniti prijavni obrazec (dosegljiv je spodaj v priponki), ki ga pošljete po elektronski pošti na info(at)zavod-sport-domzale.si. Razpoložljivost terminov lahko preverite na spletni strani: http://www.sport-domzale.si/zasedenost. Rezervacije posameznih terminov so možne tudi preko spletne aplikacije (rezervirate lahko do 7 dni vnaprej). Na spletni strani Zavoda za šport in rekreacijo Domžale poiščite ustrezno igrišče in rezervirajte želeni termin.

Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezuje

Rekreativno-turistično-kulturna prireditev dveh občin

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot bodo letos prvič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama. V Domžalah se bodo pohodniki sprehodili skozi Slamnikarski sejem, kjer bo tudi prva začetna pohodna točka. V Kamniku pa bodo pohodniki na Glavnem trgu, kjer bo druga začetna točka, uživali v Okusih Kamnika in obiskali tradicionalno srečanje rezbarjev.

Pohod ob reki, ki povezuje bo v soboto 11. junija 2016, udeleženci pa bodo lahko prehodili celotno 14-kilometrsko pot ali pa se odločili za krajšo pot in se prireditvi pridružili na kateri od petih kontrolnih točk, kjer boste zbirali spominske žige in spoznavali lepote življenja ob Kamniški Bistrici.

V Domžalah vas bodo ob koncu pohoda pozdravili podžupanja Občine Domžale  Renata Kosec in podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi ter direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin v Kamniku pa župan Občine Kamnik Marjan Šarec, podžupanja Domžal Jana Miklavčič in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič.

Organizatorja pohoda: Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik.

Plezalna stena Domžale: delovni čas in varnostna pravila

V Domžalah imamo nov športni objekt v centru mesta – plezalno steno. Prvi športni plezalci so jo že preizkusili, vse ostale pa stena sredi našega mesta vabi k novim plezalnimi izzivom. Objekt skupaj s košarkarskim igriščem in igrali predstavlja športno rekreativno površino, ki je na voljo vsem občanom in občankam za rekreativno športno udejstvovanje, seveda pa je pomembno, da ob tem upoštevate pravila varne uporabe, ki se nahajajo tudi ob plezalni sten. 

Zavod za šport in rekreacijo Domžale pa do 11. junija organizira tudi, da lahko vsako popoldne v plezanju uživate v družbi Planinskega društva Domžale, kjer boste dobili ne le navodila za varno plezanje, pač pa so vam na voljo tudi pri vaših (prvih) plezalnih korakih. 

Od 11. junija dalje pa boste plezalno steno lahko uporabljali tudi samostojno po naslednjem odpiralnem času:

Poletni odpiralni čas: vsak dan od 8.00 do 21.00

Zimski odpiralni čas: vsak dan od 8.00 do 18.00

Ob tem pa ne pozabite na obvezna varnostna pravila, ki se nahajajo v nadaljevanju. 

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu v Domžalah

Vabljeni na državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki bo v nedeljo, 26. junija 2016 s startom in ciljem v Ihanu. Na tekmovanju se bodo pomerile različne kategorije. V dopoldanskem terminu od 9. do 12. ure bodo na sporedu tekmovanja mlajših mladincev, starejših mladincev in mladink ter članic Elite. Od 12. do 13.30 ure sledi tekmovanje amaterskih kolesarjev, od 14. do 18. ure pa še tekmovanje U23 in članov Elite.

Vabljeni k športnemu plezanju na novi plezalni steni v Domžalah

Občina Domžale je bogatejša za nov športni objekt. Že nekaj tednov se v centru mesta, na novi garažni hiši, ponosno postavlja nova plezalna stena, ki je včeraj tudi uradno pričela s sprejemanjem prvih izzivalcev. Prvi športni plezalci so tako že preizkusili svoje veščine, vse ostale pa stena sredi našega mesta vabi z novimi plezalnimi izzivi. 

"Vesel sem, da je plezalna stena dobro umeščena v okolico oziroma atraktivno zaključuje »sprehajalno pot« skozi center Domžal. Skupaj s košarkarskim igriščem in igrali predstavlja novo športno rekreativno površino, ki je vsekakor velika dodana vrednost športno rekreativnega programa v Domžalah. Predvsem pa sem vesel, da bodo plezalno steno lahko uporabljali različni uporabniki, od planinskih društev, alpinistov, gasilcev, jamarjev, do individualnih rekreativnih plezalcev. Stena je v spodnjem delu narejena kot plezalo, ki ga lahko uporabljajo tudi mlajši otroci za plezanje brez varovanja, vendar ob tem starši ne pozabite ves čas spremljati otroka, ker otrok hitro preceni svoje sposobnosti, kar je v tem primeru lahko boleče,« je ob začetku uporabe novega športnega objekta povedal direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič